Nieuws

24 May 2020

Patiëntinformatie Coronavirus (COVID-19) update


Klik op 'lees meer' voor het volledige bericht.

... LEES MEER


5 June 2016

15-jarig jubileum Siemonsma Tandtechniek

Afgelopen vrijdag hebben wij ons 15-jarig jubileum gevierd met onze klanten en hun team. Wij willen hen hartelijk danken voor hun komst en het mede mogelijk maken van deze fantastische dag! Wij kijken met een grote glimlach en een voldaan gevoel terug op een geslaagd, zonovergoten feest.

... LEES MEER


8 May 2015

Wat is verplicht eigen risico?

Wilt u weten wat het verplichte eigen risico inhoudt? Klik dan op lees meer voor meer informatie.

... LEES MEER


3 October 2014

Implantaat prothese succesvol in Kenia geplaatst.

 
De eerste implantaat prothese die wij voor de Stichting Tandheelkunde Kenia hebben gemaakt, is geplaatst.

 

... LEES MEER


11 April 2014

“Elke seconde telt!”

 
Sinds kort beschikt Siemonsma Tandtechniek over een AED.

 

... LEES MEER


22 August 2013

Uitneembare brug


'Het' alternatief voor een verschroefde brug.

 

... LEES MEER


29 March 2013

Eigen risico of eigen bijdrage?


De zorgverzekering kent een eigen risico en een eigen bijdrage. Omdat bij veel behandelingen die wij in onze praktijk uitvoeren beide begrippen voorkomen, leggen we het verschil graag uit.

 

... LEES MEER


14 May 2011

De ontbrekende schakel tussen

tandheelkunde en tandtechniek: digitaal afdrukken


Siemonsma Tandtechniek is in het bezit van de iTero mondscanner en kan U uitgebreid informeren en ondersteunen in het digitaal afdrukken.

... LEES MEER


31 January 2011

Siemonsma Tandtechniek Hengelo is verhuisd!


Vanaf 7 Februari 2011 is Siemonsma Tandtechniek Hengelo gestart in het nieuwe laboratorium aan de Sabina Klinkhamerweg in Hengelo(Ov)
Klik op `lees meer` voor meer informatie en een routebeschrijving.

... LEES MEER


Eigen risico of eigen bijdrage?


De zorgverzekering kent een eigen risico en een eigen bijdrage. Omdat bij veel behandelingen die wij in onze praktijk uitvoeren beide begrippen voorkomen, leggen we het verschil graag uit.

 

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf dient te betalen voordat de zorgverzekeraar zorgkosten gaat vergoeden. Het eigen risico geldt alleen voor kosten die u maakt voor zorg en die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Enkele voorbeelden van behandelingen die wij in onze praktijk verrichten en die uit de basisverzekering vergoed worden zijn:

-          75% van een nieuwe volledige prothese

-          Reparatie volledige prothese

-          Rebasing volledige prothese

Daarnaast zijn er enkele uitzonderingen waarvoor geen eigen risico geldt, zoals een bezoek aan de huisarts of verloskundige. Hier hoeft u niet voor te betalen. In principe heeft elke basisverzekering een eigen risico en is het afsluiten van een basisverzekering voor iedere Nederlander verplicht. Dit betekent dat ook voor iedereen het standaard eigen risico geldt. Sommige mensen kiezen ervoor om het eigen risico te verhogen, zodat de verzekering korting geeft op de premie.

 

Eigen bijdrage

Soms moet u een eigen bijdrage betalen voor een genees- of hulpmiddel, bijvoorbeeld 25% bij een nieuwe volledige prothese. De eigen bijdrage is dat deel van de rekening, dat u altijd zelf moet betalen. De zorgverzekeraar kan een eigen bijdrage rekenen voor zorg uit de basisverzekering, maar ook uit de aanvullende verzekering. Bij de aanvullende verzekeringen verschilt het per zorgverzekering of u een eigen bijdrage hebt en hoe hoog deze is. Hoe hoog de eigen bijdrage is, staat vermeld in de voorwaarden van uw zorgverzekering. U kunt dit uiteraard ook aanvragen bij de klantenservice van uw zorgverzekeraar.


Allebei betalen

Het kan voorkomen dat u zowel een eigen bijdrage als het eigen risico moet betalen. Maak je zorgkosten waarvoor een eigen bijdrage geldt? Dan betaalt u deze eerst. De rest van de nota wordt verrekend met het eigen risico(als u dat nog niet heeft opgebruikt). Heeft u al wel zorgkosten gemaakt en heeft u geen eigen risico meer? Dan hoeft u alleen de eigen bijdrage te betalen.

Kortom het eigen risico kent een maximum. Dit bedrag dient u altijd eerst aan uw zorgverzekeraar te betalen, voordat deze de zorgkosten voor u gaat vergoeden. Daarentegen verschilt de eigen bijdrage voor zorg per zorgverzekeraar en per verzekeringspakket. Hoeveel eigen bijdrage u betaalt, hangt af van uw behoefte aan zorg waarvoor deze bijdrage geldt.

 

Aan bovenstaande informatie kunt u geen enkel recht ontlenen. Evenmin kan Siemonsma Tandtechniek aansprakelijk worden gesteld voor onjuiste en/of onvolledige informatie welke wellicht op deze pagina zou voorkomen.

 

Siemonsma Tandtechniek is ook te volgen via Twitter, Facebook en YouTube!

 

Welkom bij Siemonsma Tandtechniek!   Welkom bij Siemonsma Tandtechniek!   Welkom bij Siemonsma Tandtechniek!