Tandartsinformatie

Borderlock lepels


Prof. Schreinemakers ontwikkelde een nieuwe wegwerp-afdruklepel met bijzondere kwaliteiten, de Border-lock wegwerplepel.

Enkele leden van de Dental Partner Group, hebben deze lepel samen met een aantal tandartsen getest, en de uitkomst was zeer positief. Speciaal voor de leden van de DPG zijn de Border-lock wegwerplepel in de unieke blauwe kleur vervaardigd.

 

Nieuw: de vervormbare Border-lock wegwerpafdruklepel            Het is de 1e afdruklepel die zich eenvoudig met de hand laat individualiseren en toch voldoet aan de eisen voor een precisie-afdruk. Lepelstabiliteit, anatomische pasvorm en opbouw voor stuwdruk. Dit thermoplastische materiaal wordt na onderdompeling in warm water flexibel, hetgeen de tandarts de mogelijkheid biedt tot vervormen.

Wij zetten een aantal voordelen van de Border-lock wegwerplepel op een rij:
De Border-lock wegwerp afdruklepel heeft een hoge graad van stabiliteit en garandeert een goede houvast van het afdrukmateriaal aan de lepel mits in combinatie met juist gebruik van adhesief en afdrukmateriaal.
De unieke vorm staat garant voor voldoende stuwdruk in de lepel en de uitgebreide lepelset biedt u de mogelijkheid steeds een goed passende lepel uit te kiezen. Hierdoor kan in sommige gevallen het maken van een individuele lepel achterwege blijven.

De Border-lock wegwerplepel kan gebruikt worden voor het afdrukken van kroon- en brugwerk, prothesewerk, framewerk en splints voor zowel een betande als onbetande boven- en onderkaak.

Een bijkomend voordeel is dat al het kroon- en brugwerk op volledige modellen vervaardigd wordt. Dit geeft een verbetering in systeembeheersing en controle van occlusie, articulatie en esthetiek.

Hoe werkt het rouleersysteem van de Border-lock wegwerplepel in de praktijk: 
Elke praktijk krijgt een set Border-lock wegwerplepels voor de betande en onbetande boven- en onderkaak. Op verzoek krijgt u van ons van elk nummer een extra lepel zodat u een dubbele set op voorraad heeft. Voor elke gebruikte en ingezonden lepel ontvangt u van ons een nieuwe lepel. De prijs van de lepel is verdisconteerd in het tarief voor het maken van het Border-lockmodel. Op deze manier blijft uw set steeds compleet en schoon en heeft elke patiënt zijn eigen lepel welke altijd bij het werkstuk blijft.

 

De wegwerp afdruklepels worden niet gereinigd. U kunt dus altijd voldoende adhesief gebruiken zodat het afdrukmateriaal goed vast zit in de afdruklepel. Dit komt de kwaliteit van de afdruk ten goede, waardoor onnodige remakes voorkomen worden.

 

Zie ook www.borderlock.com